1. Sansar Öncellikle seni Biraz Daha Yakından Tanıyabilirmiyiz?
2000 senesinden yani orta okul çağlarından bu yana Rap müzikle uğraşan bir Türk genciyim.
2. Adranelinde en beğendiğin ve üstünde en çok uğraştığın bir parça warmı acaba?
Hepsinin ayrı değeri var ve hepsinin üzerinde ben ve arkadaşlarım tarafından uğraşıldı.Yanlız benim için en özel olan parça
....ür buralardandı.
3. İlk yasal albüm olduu için adrenalin albümünde farklı bişeyler yaptınmı ve albümde yapmak isteyipte yapamadığı warmı?
Yeraltında ne yaptıysam aynını yaptım.Başlarken de böyle karar verdim ilk albümüm bu şekilde olsun istedim öyle de oldu
bir kaç mecburi sansür dışında.Lakin hal böyle olunca albümümü alıp şirketlere ....ürmedim çünkü genelde şirketlerde
beklentiler farklı oluyor Taşoda olayından da edindiğim tecrübelere göre..Cennet Müzik perküsyoncu bir abimin
plak şirketiydi ve yerel olarak mütevazi işler yayınlıyordu albümü ona ....ürdüm ve bana bandröl alabilirmisin dedim
o da alabileceğini söyledi.Sonuçta bir ton evrakla boğuşmanın ardından 2000 adet bandröllü CDmi aldım.Bunu bir firma
dağıtacaktı bu yüzden onlarında arması var hatta.Fakat bize önceden konuştuğumuzdan farklı bir anlaşmayla geldiler.
Nitekim ben de CDleri aldım dağıtımı kendim yapmaya karar verdim yapabildiğim kadar.Sağolsun Pislick ve diğer hiphopshoplarda
bana yardımcı oldular bu şekilde bir çok şehre albümü ulaştırdık.Albümde yapmak isteyipte yapamadığım tek şey ise klip,
yani gerçek bi klip youtube a verilen hand cam videolardan değil.
4. Yeni albümün Adrenalin'i çıkarmayacağını açıklamıştın neden ani bi kararla Adrenalini piyasaya sürüldün ?
Ben Adrenalin'i 2007 aralıkta bitirmiştim ve teslim etmiştim.Fakat evrakları toparlamak cdleri bastırmak
vesaire çok uzun sürdü.Benimse albümü yaz bitmeden çıkartmam ve 1-2 tanıtım konseri yapmam gerekiyordu çünkü
okula başlayacaktım.Geçen sene rahatsızlığım ve bu albümün hazırlanması yüzünden okula devam edememiştim.
Ama CDler umduğumdan önce çıktı ve şükür ki albümü çıkarttım.
5. Bildiğimiz kadarıyla 2-3 sene öncesine kadar Pit10 la aranızın bozuk olduğu biliniyordu, Pit10 la ayrılıp tekrar nie birleştiniz ve tabiki tekrar bir ayrılık özele kaçmıyorsa birkaç cümle ile bilgilendirirmisiniz?
Böyle şeyler olur rapçiler arasında "beef" denilen muhabbet yaşanır ve bazıları son bulur.Server le ben i Nas'la Jay Z'ye
benzetiyorum o konuda Sonra aramız düzelince Pusat'ı ve yeni arkadaşları alıp eski ve yeni Olympos'u birleştirmeyi
düşündük.Mixtape imi çıkardık şarkılar yaptık.Fakat benim hayatım yeterince karışıktı ve Server'de başbakanla olan
durumundan dolayı pek rahat sayılmazdı.Ben yanlız devam edeyim dedim onlarda nasıl istersen dediler ama çalışmalara
devam ettik.Sadece ben Olympos bünyesinde değildim.Yani ortada sözkonusu bir ayrılık yok.Ayrıldıktan sonra
Server'in internet albümü için bir düet yaptım.Onun dışında Adrenalin'in yarısı Olympos'ta kaydedildi ve Pit10 tarafından
mixlendi.Zaten iç kapaktada Olympos arması var.Yani biraz dikkatli takip eden herkez aramızda bir sorun olmadığından
haberdar.Hatta geçen hafta Mafsal'ın mixtape i için Pit10 ve ben bi düet yaptık.
6. Türkçe Rap Türkiyede Ne Derecede Yayılıyor sence?
İyi gidiyoruz.Yani tanınma açısından.Artık underground olarak yapanlarda bu işten çok para kazanmasalarda harçlıklarını
çıkartabiliyorlar.Tabii ki kaliteli ve kendini kanıtlamış olanlar.
7. Anadoluda türkçe rapin gelişmesini nasıl görüyorsun? Sence önümüzdeki yılalrda bir çıkış ulrmu?
Umarım olur.Konserlerimin çoğu anadolu daki şehirlerde olmuyor.Ama gittiğim zaman az kitlelerin ne kadar hevesli olduğuna
şahit oluyorum.
8. Beğenerek takip ettiğin bi edebiyatçı var mı veya yazar, şair falan. Gerçi SALVO nun neregen geldiğini tahmin edebiliyorum.
Atilla Atalay'ı severim,Tuna Kiremitçi'de iyidir.Kitapları çok yakından takip etmem ama benimde evde ufak bir kütüphanem var.
9. underground taki mc leri nasıl görüyorsun yani onları bi değerlendirmeye alıyormusun? Onları kendine benzetiyormusun yani "bende eskiden böle yapıodum gibilerinden."
Bizim çıktığımız dönemde bu kadar rekabet yoktu.2003-2004 seneleri oluyor bunlar.Eğer iyiysen yükselmen kolay oluyordu
ortamın içersinde.Şimdi birinin sıyrılması için "çok iyi" olması gerekiyor.Çünkü evine sistem kuran ve satır satır 16lık
yazmayı öğrenen herkez "iyi"ler arasında yer bulabiliyor zaten.Bizim ve bizden büyük sınıftaki rap sanatçılarınında
artık çok iyi olmamız gerekiyor yerimizi korumak için.
10. Bütün Mc'ler Arasında Kıyasıya Bi Mücadale var Bu Bazen Aralarının bozulmasına sebep oluyor ve karşılıklı dissler atılıyor. Birlik olup daha iyi şeyler yapmaları gerekmez mi ne düşünyorsun bu konu hakkında?
Az evvel söylediğim gibi. Herkez bi yere kadar iyi ve rekabet bunları doğuruyor. Aslında rekabet iyidir ülkemizdeki
Rap müziğin kalitesi de bu şekilde yükselecektir ama bir çok insan birbirine kavga edip ana avrat küfrederken
ne için yaptıklarını bile bilmiyorlar.
11. Örnek Aldığın İsim Var Mı?
Saygıyla dinlediğim bir çok isim var.Bu güne kadar da örnek aldığım MCler oldu ama artık kendi çizgimi çizmenin vakti geldi.
12. Sagopa kajmere yaptığın diss sonucu dava açılmış bu davanın akıbeti ne durumda ve dogu bosbarus diye ümraniye grubundan diss atılmıştı cvp vermeyi düşünüyormusun?
Şişli Adliyesi'ne şikayette bulunulmuş. Ötekileriyse... S...tir et sagopayı sor bana.
13. Seni seven genç mclere tecrübelerinize dayanaral öneriniz nelerdir?
Yapılacak şey basit.Söz yazıp kayıt yapıp ilerlemek.Gerçekten ama gerçekten hazır olduğunda albüm yapmak..Underground olsun
yasal olsun.Kimse diskografisinde silmek istediği şeyler olsun istemez.
14. Son Söz Olarak Sansar Eklemek İstediğin Bişeyler Var mI Vede Fanlarınıza?
Yanımda oldukları için çok teşekkür ediyorum. Bazen bu işi bırakmayı istiyorum gerçekten sonra onların varlığını hatırlıyorum.Allah razı olsun.
Zamanını Bize Ayırdıgın İçin Tesekür Ederiz, Basarılarının Devamını Dileriz Sansar